Vendula Divoká (Frintová)

Nejúspěšnější česká triatlonistka

5x Královnou triatlonu

4x Olympijské hry

Vendula Divoká (Frintová)

Nejúspěšnější česká triatlonistka

5x Královnou triatlonu

4x Olympijské hry

Blogový příspěvek

Rok 2022

1. 1. 2023 Ročenka
Rok 2022

Rok 2022 se stal zlomovým nejen v mé sportovní kariéře, ale i osobním životě. Protože sezóna začínala o dva měsíce později, než bylo v předchozích letech obvyklé, nestrávila jsem celou zimu v teplých krajích jako dříve. Trénink byl i tak velice kvalitní. Do přípravy jsem v zimě opět zařadila mnohem více běžeckého lyžování, které je skvělé pro všeobecnou přípravu. Těšila jsem se na první závod v japonské Jokohamě, který patřil dlouhodobě mezi mé nejúspěšnější na okruhu WTCS. Bohužel na posledním před sezónním soustředění na Mallorce jsem si obnovila zranění Achilovy šlachy, které se mi několikrát vracelo v průběhu celé kariéry. Sportovní život se jen těžko obejde bez jakéhokoli zranění, proto jsem nevěšela hlavu. Sezóna měla být letos extrémně dlouhá. Finále WTCS se konalo až v polovině listopadu. Mým hlavním cílem se tak stalo červencové Mistrovství Evropy v Mnichově a zářijový Světový pohár v Karlových Varech. Zranění achilovky jsem postupně vyléčila a na přelomu června a července se dostala do skvělé formy, v které bych mohla opět atakovat stupně vítězů na ME. Naneštěstí v posledním týdnu před závodem jsem si poranila šlachu na levém chodidle a nezbývalo než přesunout veškeré úsilí k vyléčení zranění před Vary. Před Vary se ukázalo, proč jsem se na začátku července cítila tak skvěle. Bylo to zřejmě vlivem hormonů, které mi vybarvily pozitivní těhotenský test. Nakonec jsem se tedy ve své poslední závodní kariéře na startovní čáru ani nedostala.

Již na začátku roku jsem začala pomýšlet i na zadní vrátka, protože život vrcholového sportovce bohužel netrvá věčně. Sportovní důchod přichází mnohem dříve, nežli ten skutečný. A pro řadu sportovců je přechod do normálního života velice těžký. Mně se naskytla skvělá příležitost a za velké podpory rodiny, přítele – nyní již manžela a v neposlední řadě mých ‘’čokoládových guru’’ manželů Krňávkových se mi podařilo otevřít obchod s pralinkami v Hradci Králové. Pokud si chcete osladit život, neváhejte navštívit prodejnu se skvělou prodavačkou Anetou osobně, nebo koukněte na naše webové stránky pralinkyhradec.cz.

V tuto chvíli se můžete setkávat alespoň s mým hlasem při komentování většiny závodů Seriálu mistrovství světa v triatlonu (WTCS) na obrazovkách České televize.

Ve sportovních tabulkách navždy zůstane zapsáno jméno Vendula Frintová spojené s mnoha úspěchy. V soukromém životě se se mnou nyní můžete setkávat již pod novým jménem Vendula Divoká.